Designéři společnosti Gigabyte popustili uzdu své fantazii a zamysleli nad tím, jak by mohly vypadat herní počítače v blízké budoucnosti. Výsledkem je koncept Cielo, který firma představila pod svou herní značkou Aorus. Konkrétní parametry nečekejte, autorům šlo spíše o zachycení důležitých vlastností.

Podle vizionářů budou ideální herní počítač v budoucnu definovat konektivita, přenosnost a modularita. O dokonalou konektivitu se v případě konceptu Cielo stará 5G anténa ukrytá přímo v šasi, konkrétně ve dvou půlkruzích ve vrchním modulu, které připomínají křídla. 5G síť zaručuje nejen nízkou latenci, ale také dostatečnou rychlost pro streamování her z cloudu. 

Vrchní modul je ve skutečnosti celý počítač. Pod ním se nachází jen modul s baterií a nejširší, tedy spodní část tvoří repráky s připojením přes Bluetooth. Když se u počítačů mluví o modularitě, tak většinou v souvislosti se snadnou výměnnou hardwarových komponent. Gigabyte ale pojal moduly trochu jinak. V případě konceptu Cielo představují víceméně nezávislé jednotky, které skládáte dohromady podle potřeby. Když třeba jdete na nějaký herní turnaj a berete si s sebou sluchátka, modul s repráky necháte doma a vezmete si jen PC s baterií. Anebo když jedete na chalupu a víte, že nebudete hrát, vezmete si jen reprák s baterií, který přes Bluetooth připojíte k mobilu.

Je to rozhodně originální vize. Otázkou je, zda zůstane jen na papíře, nebo ji Gigabyte přetaví ve skutečný produkt.