Značka AORUS, která spadá pod technologického obra GIGABYTE, ohlásila nový herní laptop 17X, který dokáže oslnit nejen procesorem. Ten je z dílny Intelu a nese název Core i9-12900HX. Zajímavé na něm, kromě 16 jader a 5GHz taktu, je, že jej společnost ani pořádně neuvedla. To však zjevně AORUS nezastavilo v tom, aby jej využil v prvním notebooku.

Když se na komponenty podíváme blíže, tak se zdá, že by mohlo jít o novou vlajkovou loď mezi herními laptopy GIGABYTE. Kromě již zmíněného procesoru nabídne grafickou kartu Nvidia GeForce RTX 3080 Ti s maximálním výkonem 130 W. Jedná se o nejnovější mobilní grafiku, která je postavena na čipu GA103.

Základní deska nese označení HM670 a poskytne dva DDR5 sloty pro paměť RAM, její maximální velikost je v tomto případě 64 GB. Hráče jistě potěší i dva sloty na M.2 SSD disky. Notebook je vybaven 17,3palcovým IPS panelem o rozlišení 1080p a obnovovací frekvenci 360 Hz.

Z hlediska konektivity je také poměrně přívětivý. Přes dva USB-A porty připojíte myš a třeba dodatečnou klávesnici či externí disk. Pro připojení externího monitoru poslouží port HDMI 2.1 nebo Thunderbolt čtvrté generace. Nechybí ani HD webkamera, dva reproduktory a vestavěný mikrofon.