Legion by Lenovo se neomezuje jen na herní notebooky, počítače, monitory a příslušenství. Pod tímto brandem nabízí Lenovo také mobilní telefony pro hráče. První Legion Phone představila firma v létě minulého roku a už tehdy upoutal pozornost výrazným designem, ale především dvojicí baterií. Výrobce vysvětloval, že rozdělením baterie vedví docílil lepší regulace tepla. 

VŠECHNO DVAKRÁT

Čerstvě odhalený nástupce mobilu v podobě Legion Phone Duel 2 má rovněž dvě baterie, ale také dva USB-C konektory, a dokonce i dva aktivní větráčky. Dvojici baterií už jsme si vysvětlili, ale k čemu dva USB-C porty? I ty mají souvislost s baterií. Pokud si pořídíte speciální adaptér a budete nabíjet telefon přes oba porty naráz, dvojice baterií (každá s kapacitou 2 750 mAh) se kompletně nabije za 30 minut.

Účel dvou ventilátorů je jasný. Ten viditelný slouží k nasávání vzduchu, druhý, který je po stranách, zase odvádí teplo. Kromě toho chladí výkonný čipset Snapdragon 888 také odpařovací komora. Větráky byly umístěny tak, aby nefoukaly teplý vzduch na ruce hráče. Hraní bylo ostatně při navrhování telefonu podřízeno vše. Panel s foťáky (64 a 16Mpx ultraširokohoúhlá) je nezvykle uprostřed mobilu a rovněž selfie kamera s rozlišením 44 Mpx vyjíždí z prostředka levého boku mobilu. Primárně ale není určena na cvakání selfíček, je to především kamera pro streamování mobilních her

Specialitou jsou dotykové plošky fungující jako tlačítka. Čtyři ultrazvukové senzory se zpětnou odezvou plní roli shoulder buttonů a triggerů z gamepadu, dále jsou dvě kapacitní plošky na zadní straně telefonu a konečně v displeji jsou dvě místa citlivá na tlak (force touch). O haptickou odezvu se starají dva lineární motorky.

VÝKON, KTERÝ NEMÁ OBDOBY

Pokud jde o (papírový) výkon, telefon se řadí k těm nejlepším na trhu. Legion Phone Duel 2 nabízí až 18 GB LPDDR5 RAM a 512 GB velké úložiště (UFS 3.1). AMOLED displej má úhlopříčku 6,92 palce, rozlišení 2460 x 1080 pixelů, jas 1300 nitů a obnovovací frekvenci 144 Hz.

Cena byla stanovena na 799 eur (21 tisíc Kč) za verzi se 12 GB RAM a 256GB úložištěm a 999 eur (26 tisíc Kč) za model se 16 GB RAM a 512 GB velkým úložištěm. Verze s 18 GB se bude prodávat jen v Číně. Nutno dodat, že v České republice se původní mobil oficiálně neprodával a není tedy jisté, zda bude tato novinka k dispozici na českém trhu.