V nedávném bezpečnostním incidentu skupina hackerů známá jako GhostR prohlásila, že se jim podařilo získat přístup k obrovskému množství dat z databáze World-Check, která je běžně využívána pro kontrolní procesy poznejte svého zákazníka(KYC). Procesy umožňují společnostem identifikovat potenciální rizika spojená s novými klienty, včetně těch, kteří mohou být zapojeni do praní špinavých peněz nebo podléhají vládním sankcím.

Hackeři získali data ze singapurské firmy, která měla přístup k databázi World-Check. Konkrétní jméno firmy však nebylo uvedeno. Uvedli, že jsou připraveni data zveřejnit, což by mohlo mít vážné důsledky pro zúčastněné jednotlivce a firmy.

Simon Henrick, mluvčí London Stock Exchange Group, která World-Check vlastní, reagoval na incident s tím, že nedošlo k přímému narušení jejich systémů. Podle něj byla data získána nelegálně z externího systému třetí strany. Společnost je v kontaktu s dotčenou stranou a pracuje na zajištění ochrany svých dat, přičemž informuje příslušné orgány.