Postupně se začínají objevovat další a další testy grafických karet GeForce RTX 4090 od různých výrobců. Jedním z nich je třeba GALAX, který se nyní může pochlubit tím, že právě jeho model dosáhl až 3,7GHz frekvence. Zároveň si vysloužil světové prvenství v testu 3DMark Port Royal.

Posunout frekvenci karty na tuto extrémní úroveň (konkrétně 3 705 MHz) se povedlo overclockerovi OGS. Defaultní boost takt karty RTX 4090 je 2 520 MHz, takže se povedlo zaznamenat 825MHz nárůst. Této frekvence se každopádně nepovedlo dosáhnout ve zmíněném 3DMark Port Royal, ale v GPUPI, který není oproti ostatním benchmarkům tak náročný.

Ve 3DMark Port Royal získal overclocker skóre 31 096, díky čemuž porazil tehdejšího rekordmana o více než tisíc bodů. Frekvence grafické karty byla tentokrát „pouze“ 3 570MHz. V obou případech bylo použito chlazení kapalným dusíkem.

Na kartě GALAX GeForce RTX 4090 HOF je ale mnohem více zajímavostí. Jedná se totiž o první model nejnovější generace RTX 40, který používá dva 16pinové napájecí konektory. Výrobce navíc přímo počítá s tím, že ji budou tuto grafiku ve velkém používat overclockeři, a tak je karta vybavena tlačítkem OC, které jí načte nastavení určené pro chlazení kapalným dusíkem. Ohromující je také spotřeba, která je omezená na 1 000 W.