AMD prostřednictvím tiskové zprávy a příspěvku na Twitteru ohlásilo akci „together we advance_gaming“, během níž budou představeny nové grafické karty Radeon RX 7000 s architekturou RDNA 3. Přímý přenos poběží ve čtvrtek 3. listopadu od 21 hodin našeho času. Sledovat jej budete moci přes oficiální YouTube kanál společnosti a několik hodin po skončení bude dostupný i záznam.

Na trh budou nové grafiky uvedeny ještě letos. AMD fanoušky láká na obrovský nárůst rychlosti oproti předešlé generaci. David Wang, senior viceprezident společnosti pro inženýrství v Radeon Technologies Group, konkrétně uvedl, že nová generace grafických procesorů nabídne více než 50% zlepšení výkonu na watt. Senior viceprezident Sam Naffziger také dříve tvrdil, že nové GPU spotřebují jen tolik energie, kolik bude potřeba k dosažení optimálního výkonu.

Nové grafiky budou využívat 5nm výrobní proces, AMD slibuje jejich chladné a tiché provedení. Dočkat bychom se ve finále měli třeba nové generace AMD Infinity Cache, která opět cílí na zlepšení poměru výkon : spotřeba. GPU využívající RDNA 3 poskytnou také lepší možnosti ray-tracingu.