GoPro se ještě jednou pokusí dostat své jméno na drony. Tentokrát se společnost poučuje z předešlých chyb a snaží se držet jen toho největšího základu. Jeho dřívější GoPro Karma totiž zažila katastrofální výsledky a na trhu zůstala jen dva roky.

Hero10 Black Bones tentokrát není celý dron, ale pouze jeho kamera. Atraktivní má být pro piloty FPV dronů (akčních a rychlých dronů, které piloti pilotují s headsetem), kterým může znít možnost 5K nahrávání příjemně. GoPro mezitím nemuselo dělat až tolik nového inženýrství, staví totiž na základech svých akčních kamer.

Právě nová FPV kamera je vlastně již představené Hero10, jen odlehčené o asi 60 %. Zahazuje odolnost proti vodě a prachu, která není pro drony natolik potřebná. Úchytu ke dronu také využívá ušetřením hmotnosti chlazení, které při létání funguje pasivně okolním vzduchem.

Kamera dokáže v poměru 4:3 natáčet 5K video za třiceti snímků za sekundu, ve stejném poměru stran je to pak ve 4K při 60 snímcích. 2,7K obraz pak opět v poměru 4:3 dokáže nahrávat při 120 snímcích. To všechno doprovázeno stabilizací GoPro, která je na trhu jednou z nejvyspělejších.

Když byste o toto řešení pro vlastní dron měli zájem i vy, bez předplatného vás vyjde na 500 dolarů, v přepočtu tedy asi 12 000 korun či 470 euro.