YouTube Premium je lákavou volbou pro časté uživatele této video platformy, zejména vzhledem k rostoucímu množství reklam, které mohou zážitek ze sledování značně narušit. Pro ty, kteří se chtějí vyhnout reklamám, zůstávají jen dvě možnosti: buď přestat YouTube používat, nebo investovat do prémiového předplatného. Někteří uživatelé si však našli způsob, jak za předplatné zaplatit méně pomocí VPN, která jim umožňuje přihlásit se za tarify platné v jiných zemích.

Podle diskusí na Redditu, kde uživatel Alopez1024 uvedl, že jeho předplatné YouTube Premium bylo nečekaně zrušeno, začíná Google tuto praxi aktivně řešit a ruší předplatné uživatelů, kteří tuto metodu použili. Další uživatelé na Redditu se přidali se svými zkušenostmi o zrušených předplatných, přičemž společným jmenovatelem bylo využití VPN pro získání předplatného za nižší cenu.

YouTube nabízí různé sazby za své prémiové předplatné v závislosti na trhu, pravděpodobně aby lépe odpovídaly kupní síle místní měny a očekáváním spotřebitelů. Mnoho lidí využilo VPN k maskování své země původu a získalo předplatné za regionální ceny, které jsou často výrazně nižší než u nich doma.