Googlu nevyšlo už hodně projektů. Pro „zabíjení“ svých aplikací má už pověst, a to se rozhodně blízké době nezmění. Končí totiž s další aplikací ze svých dílen; Googlem Duo, která nabízela videohovory mezi uživateli podobně jako FaceTime od Apple. Její funkce přejdou do Google Meet.

Pro ty, kteří Duo na svých chytrých telefonech používají, postupně začnou přibývat funkce z Meet. Jde třeba o virtuální pozadí či možnost plánovat videohovory a nastavit jejich účastníky. Později tento rok pak aplikace změní název a Duo tím bude definitivně pohřbeno.

Pokud jste mezi uživatele patřili, nemusíte se obávat ztráty dat. Všechny konverzační historie i kontakty vám zůstanou i poté, co se dvě aplikace spojí v jednu. Zachovány budou i funkce, kteří mnozí na Google Duu milovali, takže se opravdu není čeho bát.

Mezi ty zmíněné oblíbené funkce může patřit třeba možnost zanechání videovzkazu, když vámi volaný kontakt není zrovna dostupný, nebo zábavné efekty. To vše přechází do Google Meet. Společnost tak bude mít nadále jen jednu aplikaci pro videohovory, což dává smysl.