Pokud se snažíte pochopit složitý fyzikální problém nebo matematický výraz, může být někdy těžké přesně vyjádřit, co hledáte. Technologický gigant Google to chápe, a tak přichází s novými funkcemi ve vyhledávání a v aplikaci Lens, které umožňují vizualizovat koncepty spojené s přírodními vědami a intuitivněji hledat řešení otázek uživatelů.

Pokud se například potýkáte s matematickým problémem a nejste si jisti, jak postupovat dále, nové funkce od Googlu vám nyní nabídnou pomocnou ruku. Stačí zadat rovnici nebo integrál do vyhledávacího pole nebo pořídit snímek pomocí Google Lens a získáte krok za krokem vysvětlení a řešení. Kromě toho, pokud zadáte math solver, můžete vyzkoušet tuto funkci na stolním počítači a brzy i na mobilních zařízeních.

Díky pokročilým jazykovým modelům můžete nyní získat pomoc i s textovými problémy, zejména s těmi, které se týkají základních témat středoškolské fyziky. Tato funkce vám pomůže identifikovat známé a neznámé hodnoty a pochopit, které vzorce použít.

Další výzvou může být hledání pomoci s geometrickými problémy, protože ty jsou často těžší popsat slovy. Pokud například potřebujete zjistit obsah trojúhelníku a máte k dispozici pouze jeho diagram a měření dvou stran, můžete nyní použít Lens k interpretaci vizuálních i textových komponent problému a získat krok za krokem vysvětlení, jak ho vyřešit.