Koncem září Google oznámil, že definitivně ukončí provoz své cloudové herní platformy Stadia. Nikdy se totiž nedočkala očekávaného úspěchu a dlouhodobě se potýkala s finančními problémy. Za všechny nákupy her, doplňkového obsahu (jako jsou nákupy v jednotlivých hrách) a hardwaru v Google Store bude americký gigant vracet peníze. Začal s tím už před několika dny.

Už 9. listopadu Google oznámil, že zahájil proces vracení peněz. Momentálně počítá s tím, že všechny refundace stihne vyřešit do 18. ledna následujícího roku. Doporučujeme si zkontrolovat bankovní účet už nyní, je totiž možné, že vám již byly peníze vráceny.

Nutné je podotknout, že vám Google neproplatí útratu za předplatné Stadia Pro. Stejně tak nebude vracet peníze ani za hardware, který byl pořízen v jiném obchodě než Google Store. To se nás v Česku ale tolik netýká, protože třeba takový ovladač Stadia Controller u nás nikdy nebyl oficiálně dostupný.

Jestliže se Googlu nepodaří provést refundaci na základě tehdy použité platební metody, kontaktuje vás prostřednictvím e-mailu, v němž bude napsáno, jak nastavit alternativní způsob vrácení peněz. Další detaily Google popisuje ve speciálním příspěvku v sekci podpory.