Letos v květnu byl po dlouhých měsících čekání konečně představen první skládací telefon od společnosti Google, jenž se na pulty obchodů dostal koncem července. Firma tehdy lákala především na prémiový design, velkou baterii nebo sestavu fotoaparátů. Dle nejnovějších poznatků portálu 9to5Google se však americký softwarový gigant už možná začal naplno věnovat nové skládačce.

Po humbuku kolem Pixel Foldu se očekává nadšení ze strany fanoušků i pro nadcházející výtvor s kódovým označením Comet. Tento název byl spatřen v nejnovější verzi aplikace Google Pixel Buds, a že jde právě o skládací zařízení, server de facto usuzuje po využití vylučovací metody.

Zaprvé, nemůže se jednat o člena rodinky Pixel 8, protože kódové označení není psím plemenem (pro ilustraci: Pixel 8 je Shiba, Pixel 8 Pro Husky). Modely z řady Pixel 9, která se představí v příštím roce, pak mají být interně pojmenovány Komodo a Caiman. V kódu aplikace navíc bylo tajemné zařízení těsně vměstnáno k Pixel Foldu, který nese označení Felix a je na něj odkazováno číslem 6. Na Comet je pak referováno číslem 7.

Osobně jsem velmi zvědavý na více detailů. V současné době totiž nevíme prakticky vůbec nic, a tak se můžeme spoléhat spíše na odhady vycházející kupříkladu z dřívějších postojů Googlu. Důležité je určitě zmínit, že v květnu společnost uvažovala nad vytvořením svého prvního véčka, což prozradila v rozhovoru pro server Tom's Guide (více zde).

Je tedy klidně možné, že Comet bude na trh vstupovat jako Google Pixel Flip. Stejně tak se ale může jednat o Pixel Fold 2, anebo úplně jiné zařízení, o kterém dosud nemáme představu. Aktuálně bude nejlepší nevyvozovat žádné konkrétní závěry.