Google přináší novou funkci, která řidičům výrazně usnadní hledání parkovacího místa a jeho rezervaci. Nově je možné využít službu SpotHero přímo v aplikacích Google Maps a Search, aniž byste museli přecházet mezi různými aplikacemi nebo prohlížečem.

Když při hledání parkoviště narazíte na dostupné místo, zobrazí se tlačítko Rezervovat online. Po kliknutí vás Google přesměruje na zabezpečený web SpotHero, kde můžete parkování zaplatit. Vše tedy probíhá bezproblémově přímo přes Maps nebo Search.

Další výhodou je možnost plánovat parkování dopředu, což ocení zejména ti, kteří chtějí mít své místo zajištěné s předstihem. SpotHero umožňuje filtrovat místa podle data a času a hledat parkovací zařízení s možnostmi, jako je nabíjení EV, bezbariérový přístup a další. Google tuto funkci testoval od dubna s vybranými uživateli a nyní je služba dostupná pro širokou veřejnost.

Je však důležité zmínit, že služba je prozatím dostupná jen ve Spojených státech a Kanadě. Časem by se však mohla rozšířit do dalších zemí.