Po necelých třech letech po uvedení do prodeje Google ukončil výrobu své nejdražší chytré reprosoustavy Google Home Max. To ale nezaznamená, že byste se zařízení měli zbavovat. Google se zavázal, že bude Home Max nadále podporovat, ať už jde o vydávání aktualizací nebo zařazení do systému chytré domácnosti. Ostatně některé obchody (i u nás) reprák stále prodávají.

Pokud jde o funkce, tak se Home Max za cenu přesahující 10 tisíc v podstatě neliší od Google Home Mini za pár stovek. Jedná se o reprák, který zároveň slouží ke komunikaci s hlasovým asistentem od Googlu. Můžete se jej zeptat na předpověď počasí, objednat si Uber anebo ovládat vaši chytrou domácnost. Pokud jde o přehrávání hudby, systém si rozumí nejen s YouTube, ale také s konkurenčním Spotify.

Hlavní rozdíly mezi jednotlivými reprosoustavami Google Home spočívají hlavně v kvalitě zvuku. Model Google Home Max je osazen dvojicí 114mm basových a dvojicí 18mm výškových reproduktorů, a jako jediná z chytrých reprosoustav vyluzuje zvuk v HiFi kvalitě. Exceluje také v izolaci hlasu. Díky šesti mikrofonům nemívá problém identifikovat uživatele i znění otázky, což se třeba o levných Google Home Mini říct nedá. 

Největším nedostatkem byla vysoká cena. Dva repráky (pro stereo) vás vyšly na více než 21 tisíc. Za ty peníze si můžete vybavit všechny místnosti dvojicí nových reprosoustav Google Nest Audio, které nehrají vůbec špatně, a ještě vám pár tisíc zbyde.