Společnost Google zahajuje svou dlouho očekávanou síť Find My Device, která využívá sílu více než miliardy Android zařízení po celém světě, aby pomohla uživatelům nalézt ztracené předměty. Dlouho očekávaná služba, představená na loňském I/O eventu, je nyní dostupná pro uživatele v USA a Kanadě, s plány na globální expanzi v následujících měsících. Podobně jako konkurenční řešení od Apple a Tile, Find My Device umožňuje uživatelům lokalizovat své Android telefony a tablety, které pak mohou zvonit na příkaz, přičemž jejich poloha se zobrazuje na mapě.

Kromě telefonů a tabletů bude možné prostřednictvím aplikace Find My Device lokalizovat i každodenní předměty díky nově integrovaným Bluetooth sledovacím tagům od Chipolo a Pebblebee. Tagy, navržené speciálně pro síť Find My Device, budou užitečné pro sledování klíčů, peněženek a dalších osobních předmětů.

Technologický gigant Google navíc plánuje integraci dalších sledovacích zařízení. Služba Find My Device také spolupracuje s chytrými domácími gadgety Nest, což umožňuje uživatelům najít ztracené předměty doma s využitím polohy zařízení Nest jako referenčního bodu.

V neposlední řadě Find My Device zavádí funkci sdílení polohy ztraceného předmětu s přáteli a rodinou, což usnadňuje společné pátrání. Služba je kompatibilní se zařízeními běžícími na Androidu 9 a novějších, a očekává se, že se v budoucnu rozšíří o další produkty, včetně sluchátek od značek jako JBL a Sony.