Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Pixelbooky jsou minulostí. Alespoň to říkají zdroje amerického webu The Verge. Interní tým, který na vlastních laptopech Googlu pracoval, měl být rozpuštěn a společnost se tak po téměř deseti letech měla nadobro zbavit snažení v tomto odvětví. Nový stroj měl být v pokročilé fázi vývoje a vyjít příští rok.

Zaměstnanci, kteří na zařízení pracovali, budou uvnitř společnosti přesunuti na jiné pozice. Konec vývoje laptopů je překvapením. Ještě před několika měsíci totiž šéf hardwarové divize Googlu Rick Osterloh říkal, že do budoucna vydání dalších Pixelbooků plánují. Co přesně vedlo k zavržení tohoto plánu během takhle krátké doby, můžeme jen tušit.

Posledním laptopem, který tak z dílen Googlu vyšel, je Pixelbook Go. Využívá, stejně jako předešlé Pixelbooky, vlastní operační systém společnosti; Chrome OS. Jde vlastně o verzi Androidu pro počítače. Najdete jej především na levnějších a slabších strojích, je totiž výrazně méně náročný než Windows.

Kdo ví, třeba se Google jednou k vlastním laptopům vrátí. Prozatím ale žádný nový nevyhlížejme. Jak avizoval šéf společnosti, musí teď opatrněji zacházet s dostupnými financemi, což znamená i ukončování méně důležitých projektů.