Technologická společnost Google uvádí nové rozšíření pro oblíbený prohlížeč Google Chrome. Novinka v podobě vylepšení funkce Memory Saver umožňuje uživatelům sledovat, jaký objem paměti využily jednotlivé záložky před zmrazením pomocí této vychytávky.

Na veřejnosti se objevil tweet od známého insidera Leopeva64, který upozornil na poslední novinku ohledně funkce Memory Saver, která byla původně implementována již v únoru tohoto roku. Nejaktuálnější rozšíření této funkce nyní poskytuje uživatelům možnost sledovat, kolik operační paměti RAM je využíváno každou jednotlivou záložkou.

Podobným ukazatelem je již delší dobu vybaven konkurenční Microsoft Edge, který v procentech ukazuje, jaké zátěže byl váš počítač ušetřen.

Funkce Memory Saver, která je již součástí prohlížeče Google Chrome, byla navržena s cílem maximalizovat efektivitu spotřeby. Kromě vizualizace aktuální spotřeby tento nový update také umožňuje ztmavit neaktivní kartu, což vede k lepšímu pochopení a přehlednosti spotřeby energie. Přináší tak uživatelům nejen lepší kontrolu nad jejich zařízením, ale také umožňuje optimalizovat výkon a prodloužit životnost baterie.