Technologický gigant Google před nedávnem oznámil největší mezinárodní expanzi své funkce Search Generative Experience (SGE), která nyní podporuje čtyři nové jazyky a přináší pěkná nová vylepšení. SGE poskytuje AI poháněné přehledy, které shromažďují nejrelevantnější a nejužitečnější informace pro vaše vyhledávání. Díky tomu je nyní možné zobrazovat více odkazů a zdrojů na stránce s výsledky, což vytváří nové příležitosti pro objevování obsahu.

Generativní umělá inteligence ve vyhledávání už umožnila lépe uspokojit široký rozsah informačních potřeb, včetně těch, které vyžadují více perspektiv. Po jejím úspěchu ve Spojených státech amerických, Indii a Japonsku se nyní rozšiřuje do více než 120 nových států a území, včetně Mexika, Brazílie, Jižní Koreje, Indonésie, Nigérie, Keni a Jižní Afriky. Česko a několik dalších evropských států na seznamu chybí.

K tomuto rozšíření patří také zavedení čtyř nových jazyků: španělštiny, portugalštiny, korejštiny a indonéštiny, což umožňuje mnohem více uživatelů používat generativní AI ve vyhledávání ve svém preferovaném jazyce.

Google také testuje nové metody pro položení navazujících otázek přímo ze stránky s výsledky vyhledávání, což do jisté míry zjednodušuje hledání informací a prohlubování témat. Další vylepšení zahrnuje AI podporované překlady, které pomáhají překonat jazykové nejednoznačnosti.

Například, pokud potřebujete přeložit frázi, kde některá slova mohou mít více významů, generativní AI vám nabídne možnost vybrat si konkrétní význam.