Technologický sektor je v současné době plný inovativních produktů a funkcí. Podle nejnovějších zpráv se Google věnuje možnosti přidání schopnosti sledování tepu srdce do sluchátek s ANC. V současné době většina bezdrátových sluchátek nemá schopnost sledovat tepovou frekvenci. Google však tvrdí, že by sluchátka ANC mohla monitorovat váš tep bez potřeby dalších senzorů.

Klíčovou technologií, která to umožňuje, je audiopletysmografie (APG). Technologie vysílá slabý ultrazvukový signál z reproduktoru sluchátka. Následně mikrofony ve sluchátku zachytí odpověď. Toto pak umožňuje sluchátkům analyzovat tepovou frekvenci.

Sluchátka umožňující slyšet tepovou frekvenci poskytují příležitost pro osoby, které nechtějí nosit chytré hodinky. Tato technologie využije hardware, který je již přítomen v současných bezdrátových sluchátkách, a nebude vyžadovat žádné významné změny.

Ačkoli tato technologie zní slibně, stále je nejasné, kdy bude pro veřejnost skutečně dostupná. Předtím, než se dostane na trh, bude muset projít řadou regulačních schválení.