Technologický gigant Google se neustále snaží překonávat hranice tradičního vyhledávání. Jeho nejnovější krokem je integrace nových funkcí do AI vyhledávání, známého jako SGE. Tato služba, kterou Google aktuálně testuje mezi vybranými uživateli, přináší nové multimediální funkce do vyhledávání informací. Google také pracuje na zrychlení zobrazování shrnujícího boxu a přidává více kontextu k odkazům, které se v něm nacházejí.

I když je funkce SGE stále ve fázi experimentu, je zřejmé, že tato technologie představuje budoucnost vyhledávání společnosti Google. Tato inovace přináší obrovské otázky o budoucnosti webu, ale je to také složitý produkt, který je třeba správně nastavit.

Výkonný ředitel Googlu Sundar Pichai, v nedávno zveřejněné zprávě o výsledcích společnosti za druhé čtvrtletí letošního roku, uvedl: ,,Dává nám to skutečně možnost, nebýt vždy omezeni tím, jak vyhledávání dříve fungovalo. Umožňuje nám myslet nad rámec.“

Google se nyní nesnaží jen najít pro vás dobré odkazy při každém vyhledávání, ale pokouší se i syntetizovat a generovat relevantní, pravdivé a užitečné informace. Video by mohlo v této oblasti učinit velký pokrok: Google postupně více a více integruje platformu YouTube do výsledků vyhledávání, odkazuje na konkrétní kapitolu nebo moment uvnitř videa.

Zobrazení odkazů bude pro Google stále klíčové, pokud má SGE fungovat. Google se snaží najít správnou rovnováhu mezi poskytováním informací a umožněním uživatelům, aby je sami našli.