Řada mobilních telefonů Pixel od Google má jisté předinstalované aplikace tak jako každý telefon. Google přes jednu takovou aplikaci nejspíše právě prozradil, kolik je na světě mobilů Pixel.

Buďme upřímní. U nás v České a Slovenské republice Pixely nejsou tolik relevantní, tak jako kdekoli jinde, kde jsou dostupné. Přesto se rádi ohlížíme na Pixely jako na takový pravý a nefalšovaný model Android telefonu. I přes jeho pověst není dominantním prodejcem mobilních telefonů. A možná nyní víme, kolik Pixelů je právě aktivních na celém světě.

Security Hub je aplikace, kterou musí mít každý Pixel. Je to software, který chrání telefon uživatele, přihlášené Google účty a hesla. Uživatelé se s ním potkají v nastavení telefonu a upozorňuje na nesrovnalosti.

Tak přesně tuto aplikace lze najít v obchodě Google Play, i když Pixel nemáte. V popisu této aplikace lze nalézt informace ohledně data vydání poslední aktualizace, jakou verzi Androidu podporuje a podobně. Nechybí také hodnota, která uvádí kolik zařízení si aplikaci nainstalovalo. Podle obrázku níže vyplývá, že je kolem 10 milionů aktivních Pixelů

Není to samozřejmě přesné číslo. Je ale zajímavé, že se Google prozradil vlastním obchodem pro aplikace.

Jen abychom přirovnali toto číslo ke gigantům na trhu, tak kupříkladu Apple má kolem jedné miliardy aktivních iPhonů. Se Samsungem tvoří maličko přes 30 % celkového trhu se smartphony. Google nemá ani 3 procenta.