Exkluzivní informace, které získala známá leakerka Kamila Wojciechowska a zveřejnila je prostřednictvím portálu 91mobiles, zcela prozrazují přednosti hodinek Google Pixel Watch 2. Unikly informace zahrnují oficiální dokumentaci týkající se funkcí Pixel Watch 2 a srovnání s původním Pixel Watch. K dispozici je také propagační video, které prezentuje celkový design a funkce Pixel Watch 2.

Pixel Watch 2 bude vybaven vylepšeným senzorem srdečního tepu vyvinutým ve spolupráci s týmem Fitbit, který má poskytovat přesnější měření, dokonce i během intenzivního cvičení. Dále hodinky využijí Fitbit systém řízení stresu, který detekuje stres v těle uživatele a nabídne možné řešení, například řízené dýchání nebo procházku.

Pixel Watch 2 budou schopny automaticky detekovat sedm běžných aktivit, včetně běhu a venkovního cyklistiky. Hodinky také nabídnou funkci Pace Training, která kontroluje tempo cvičení. Co se týče bezpečnostních funkcí, Google představuje Safety Check, který umožňuje uživatelům nastavit časovač pro některé situace. Pokud například uživatel nereaguje delší dobu, hodinky automaticky sdílí jeho polohu s nouzovými kontakty.

Pixel Watch 2 nabídnou výdrž baterie 24 hodin s režimem always-on displeje, čili vydrží zhruba stejně jako původní generace. Rychlost nabíjení pak činí „pouhých“ 75 minut. Většina funkcí původního Pixel Watch však zůstane zachována, včetně detekce pádu, SOS režimu a šesti měsíců zdarma Fitbit Premium.

Z hlediska designu Pixel Watch 2 přichází s přepracovaným zadním dílem, který obsahuje tři nové senzory. Společnost použila pro Pixel Watch 2 hliník a hodinky budou k dispozici ve čtyřech barevných kombinacích. Google také přidal nové kovové a sportovní řemínky pro Pixel Watch 2.