Před necelým měsícem jsme byli svědky masivního úniku informací o skládacím telefonu Google Pixel Fold. Nyní byl tento kousek, který stále ještě skrývá spoustu tajemství, otestován v benchmarku Geekbench, díky čemuž máme k dispozici zajímavé detaily o jeho výkonu.

Pixel Fold by měl být podle všeho interně označen krycím jménem Felix. Pod jeho kapotou se bude s nejvyšší pravděpodobností nacházet čipset Tensor G2, kterým rovněž disponují smartphony Pixel 7, jež vyšly letos v říjnu. Tento čip je vybaven osmi jádry s maximální frekvencí 2,85 GHz. Uniklý test rovněž odhaluje, že Pixel Fold nabídne 12 GB operační paměti.

Výsledek testu nasvědčuje tomu, že na špičkový výkon Google největší důraz rozhodně nekladl. Pixel Fold totiž dosáhl pouze na 1 047 bodů v single-core a 3 257 bodů v multi-core zkoušce. To je v porovnání se současnou špičkou nebo připravovanými vlajkovými loděmi docela chabé skóre. Kupříkladu konkurenční skládací mobil Samsung Galaxy Z Fold 4 získal v single-core testu okolo 1 300 bodů, v multi-core pak kolem 4 000.

U levnějších skládacích telefonů by to bylo zcela pochopitelné, ale je otázka, zda budou horší výkon ochotni přehlédnout zákazníci, kteří za Pixel Fold zaplatí 1 799 dolarů, což je v přepočtu zhruba 42 300 korun (cena není oficiálně potvrzená, byla součástí onoho velkého úniku z půlky listopadu).