Server WinFuture přináší možné informace o nadcházející řadě chytrých telefonů Google Pixel. Nové mobily mají nést kódové označení „Shiba“ a „Husky“ a poskytnout mají další generaci čipu Tensor, na kterém Google spolupracuje s jihokorejským Samsungem. Poběží na prý systému Android 14.

Mnoho podrobností o novém čipsetu ale známo není. Víme jen, že je označen jako „Zuma“ a disponuje stejným modemem jako Google Tensor G2. Údajně je ale možné, že by šlo pouze o přizpůsobenou s optimalizacemi pro strojové učení a práci s umělou inteligencí, která by byla založena na čipu Exynos 2300, který Samsung připravoval.

Oba připravované telefony mají podle všeho disponovat 12GB operační pamětí. Standardní verze by se tedy v tomhle ohledu zlepšila, nicméně verze Pro už 12GB RAM letos nabídla. Smartphone označený jako „Shiba“ by mohl představovat Google Pixel 8, zatímco „Husky“ jeho lepšího bráchu Pixel 8 Pro. Server WinFuture toto tvrzení zdůvodňuje rozlišením displeje. Obrazovka mobilu „Shiba“ by měla mít rozlišení 2268x1080 pixelů, zatímco „Husky“ bude prý vybaven displejem o rozlišení 2822x1344 pixelů.

Momentálně není jasné, zda jde skutečně o zástupce nové řady Pixelů z dílny amerického giganta. Je ale téměř vyloučeno, že by se jednalo o skládací zařízení či tablet. Pokud se ale zdroj WinFuture v něčem nezmýlil, tak bychom se mohli odhalení těchto dvou mobilů dočkat na konferenci Google I/O 2023.