Poslední dobou se dozvídáme řadu zajímavých detailů o sérii Google Pixel 8, a to zejména díky leakerce Kamile Wojciechowske, která má dobré kontakty uvnitř samotné kalifornské společnosti. Tentokrát ale zpráva přichází od jiného známého jména. Jejím předmětem je mimo jiné zmínka o ceně, z níž vyplývá, že Pixel 8 oproti loňskému modelu zdraží.

Detaily o Pixelu 8 na Twitteru zveřejnil leaker Yogesh Brar. Kromě toho, že publikoval detailní výpis specifikací, se také nechal slyšet, že smartphone vyjde začátkem října s cenou 649 dolarů nebo 699 dolarů. To by představovalo nárůst o 50–100 dolarů ve srovnání s Pixelem 7. Řeč je konkrétně o konfiguraci 8/128GB. V přepočtu tedy můžeme počítat s něčím kolem 17 tisíc korun včetně DPH.

Navzdory cenovému nárůstu by se mohl Pixel 8 řadě uživatelům zalíbit. Jednak jsou vlajkové smartphony od Googlu oblíbené pro svůj prémiový design, ale také se pyšní kvalitními fotoaparáty, které budou navíc letos vylepšeny. Kromě toho se dočkáme nového čipu Tensor G3, který nabídne zase o něco vyšší výkon. S tímto upgradem už přece jenom bylo načase.

Brar dále uvádí, že Pixel 8 dostane 6,17palcový OLED displej s rozlišením FullHD a 120Hz frekvencí. Bude tedy nepatrně menší než Pixel 7. Dále se očekává 4 485mAh baterie s mírně rychlejším, 24W dobíjením kabelem, ale zase pomalejším, 12W dobíjením bezdrátově. Prozradil také, že se dočkáme ultrazvukové čtečky otisků prstu.