Technologický gigant Google se v rámci své roční události The Check Up zaměřuje na integraci umělé inteligence do nových zdravotních technologií. Společnost ohlásila zařazení osobního zdravotního chatbota do aplikace Fitbit, který umožní uživatelům položit otázky v přirozeném jazyce a vytvářet personalizované grafy k lepšímu pochopení svého zdraví.

Dále Google rozšiřuje možnosti Google Lens s novou funkcí identifikace kožních problémů, která je nyní dostupná ve více než 150 zemích. Funkce pomáhá uživatelům najít vizuálně podobné shody na webu pro různé kožní stavy, i když neví, jak popsat dermatologický problém.

Google rovněž pracuje na vytvoření nového AI modelu pro zdraví a wellness ve spolupráci s Fitbit a odborníky z Google Research. Cílem je využít tento model pro napájení budoucích AI funkcí napříč zdravotními nabídkami, s dlouhodobým záměrem podpořit rozsáhlý jazykový model Gemini.

Na závěr, Fitbit Premium předplatitelé s Android zařízeními budou mít exkluzivní přístup k novému generativnímu AI nástroji, který se objeví v programu Fitbit Labs ještě tento rok. Uživatelé budou moci prozkoumat nové možnosti pro lepší porozumění a správu osobního zdraví.