Google Password Manager přichází s novou funkcí, která umožňuje uživatelům sdílet svá hesla s rodinnými příslušníky. Novinka byla poprvé oznámena v únoru 2024 při příležitosti Safer Internet Day, ale až nyní se stává realitou díky aktualizaci Google Play Services z května 2024. Sdílení hesel je přísně omezeno na členy rodinné skupiny, takže pro využití této funkce je potřeba takovou skupinu vytvořit a přidat do ní členy.

Jakmile máte rodinnou skupinu vytvořenou, měla by se v Google Password Manager objevit možnost sdílet heslo. Funkce je podle všeho navržena tak, aby byla bezpečná a snadno použitelná. Když sdílíte heslo, členové vaší rodiny obdrží jeho kopii ve svém Google Password Manageru, připravenou k použití. To umožňuje například snadné sdílení přihlašovacích údajů pro služby, které používá celá rodina.

Google v podpoře dokumentaci uvedl několik praktických příkladů využití této funkce. Například pokud dva členové rodiny potřebují společně koordinovat s mateřskou školkou přes jeden účet, nebo pokud dítě potřebuje sdílet přístup k domácím úkolům s rodičem. Zprávu podpory si můžete přečíst ZDE.