Americký technologický gigant Google představil novinky pro svůj Obchod Play, jehož cílem je proměnit jej v nové příjemné uživatelské prostředí. Mezi novinkami je AI generované shrnutí recenzí, které dopomáhá uživateli orientovat se v uživatelských hodnocení.

Další novinkou jsou sdílené prostředí na Play Store, které nejsou komunitami, ale stránkami zaměřenými na konkrétní témata. První pilotní projekt byl zaměřen na kriket v Indii, kde uživatelé našli všechny relevantní obsahy na jednom místě. Další prostor bude věnován japonským mangám. Brzy se rozšíří o další komunity.

Nakupování her je také vylepšen s důrazem na objevování nových her. Stránky her budou obohaceny o videa od vývojářů a speciální akce, podobně jako tomu je například na platformě Steam. Uživatelé také uvidí aktualizované poznámky od vývojářů a tipy po zakoupení hry.

Další nová funkce "Kolekce" zas nabízí uživatelům personalizované kategorie založené na dříve zakoupených aplikacích, což zjednodušuje pokračování ve sledování seriálů nebo dokončování her.