Na subredditovém fóru r/GooglePixel se v posledních dnech objevily příspěvky několika uživatelů smartphonů Pixel, kteří informovali o neobvyklých platebních transakcích na svých účtech od společnosti Google v celkové výši až 1 000 dolarů. Tyto platby se ukázaly být odměnou za interní testování, což znamená, že zaměstnanci společnosti testují nové funkce nebo služby od stejné společnosti před tím, než budou začleněny do veřejného provozu.

Platby dorazily prostřednictvím Google Pay. Uživatelé na Redditu uvedli, že obdrželi peníze za interní testování funkce pro převod peněz. Podle oznámení, které obdrželi, měly být peníze zaslány pouze vývojářům Googlu, kteří testují tento software.

Na chybu upozornil prostřednictvím svého příspěvku na sociální síti Twitter novinář Mishaal Rahman.

Společnost Google okamžitě zareagovala na tuto situaci a omluvila se všem dotčeným uživatelům za nechtěné platby. Uživatelé, kteří byli překvapeni nechtěným vkladem, později obdrželi e-mail od týmu Google Pay, který se omluvil za chybu a vysvětlil, že problém byl již vyřešen a pokud se to povedlo, kredit byl vrácen Googlu.

V případě některých uživatelů se ale Google nedokázal s chybou vypořádat, a tak jim umožnil, aby si peníze nechali.

Služba Google Pay již byla v Česku a řadě dalších zemí po celém světě přesunuta do nové aplikace Peněženka Google, která slouží také pro uchovávání dokladů. Uživatelé z některých zemí ale stále ještě na přechod čekají.