Nově odhalená řada Pixel 9 od Googlu přináší tři modely: základní Pixel 9, větší Pixel 9 Pro XL s 6,8palcovým displejem a novinku Pixel 9 Pro, která kombinuje funkce modelu XL v menším těle s 6,3palcovým displejem. Všechny modely jsou poháněny nejnovějším čipem Tensor G4 a přinášejí vylepšení v oblasti rozlišení, jasu i kapacity úložiště, přičemž všechny tři nabízejí stejnou baterii s kapacitou 4 700 mAh.

Designově se Pixel 9 liší od předchozích generací, především díky použití Gorilla Glass Victus 2 a hranatějšímu rámu, který je odolnější. Google také přidal nové barevné varianty a odlišné povrchové úpravy mezi základním a Pro modely. Zásadní změnou je i nový kamerový modul ve tvaru pilulky, který nahradil známý kamerový pruh z předchozích verzí.

Vylepšení se dočkaly i fotoaparáty, kde hlavní 50Mpx snímač doplňuje 48Mpx ultraširoký objektiv s makrofotografií a u Pro modelů třetí 48MP teleobjektiv s 5x optickým zoomem. Google přidal také nové funkce, jako je Zoom Enhance, která pomocí AI zlepšuje ostrost snímků, a inovativní nástroje v Magic Editoru, jako Autoframe a Reimagine, které rozšiřují možnosti úprav fotografií.

Nová řada Pixel 9 tak nejen vylepšuje design a výkon, ale také přináší pokročilé funkce umělé inteligence. Telefon je totiž poháněn zcela novým AI asistentem v podobě Gemini AI.

Základní model Pixel 9, s cenou začínající na 799 dolarech, bude dostupný ve čtyřech barevných variantách: obsidian (černá), porcelain (bílá), wintergreen (světle zelená) a peony (růžová). Pro ty, kteří hledají vyšší výkon a více funkcí, jsou k dispozici modely Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL, s cenami od 999 a 1 099 dolarů.

Zájemci o novou řadu telefonů Pixel si je mohou předobjednat již dnes, oficiální prodej bude zahájen 22. srpna.

POUZE ANDROID 14

Pixel 9 přichází na trh dříve, než by se očekávalo v rámci obvyklého harmonogramu aktualizací. Jelikož Android 14 byl spuštěn teprve v říjnu loňského roku, takže více informací o Androidu 15 lze očekávat až na podzim.

Android 15 se již nachází ve druhé veřejné beta verzi, což umožnilo nahlédnout na některá nová vylepšení. Přestože Pixel 9 bude běžet na Androidu 14, nabídne řadu nových funkcí poháněných umělou inteligencí, které budou dostupné po uvedení do prodeje. Pixel 9 bude například úzce spolupracovat s AI chatbotem Gemini.

Posunutí harmonogramu může znamenat, že Google se rozhodl soustředit na optimalizaci stávajícího systému a integraci nových AI funkcí, místo uspěchání implementace zcela nové verze Androidu. My uživatelé tak doufejme můžeme očekávat stabilní a dobře vyladěné AI funkce hned od začátku, s dalším vylepšením, které přinese Android 15, jakmile bude k dispozici.

 GOOGLE PIXEL 9 PŘINÁŠÍ REVOLUCI S ASISTENTEM GEMINI 

Americký technologický gigant Google přináší zásadní změnu s novou řadou Pixel 9, která nahradí dosavadní Google Assistant novým AI asistentem Gemini. Gemini, poháněný pokročilými jazykovými modely od Googlu, zvládne všechny funkce, na které byli uživatelé zvyklí, a nabídne ještě více.

Gemini si tak poradí nejen s běžnými úkoly, jako je ovládání chytré domácnosti nebo přehrávání hudby, ale zvládne i složitější dotazy a generativní úkoly, jako je vytváření obrázků či generování textu. Uživatelé, kteří chtějí zůstat u klasického Google Assistantu, mají tuto možnost, ale Gemini představuje významný krok vpřed v oblasti digitálních asistentů.

Gemini bude dostupný nejen na nových zařízeních, ale i na starších Android telefonech, včetně starších Pixelů, pokud se uživatelé rozhodnou pro přechod. Google zatím neoznámil, zda Gemini zcela nahradí Google Assistant, ale je zřejmé, že tento nový asistent se stává pokročilejší a vyvíjí se směrem k budoucím standardům v AI technologiích.