S ohledem na nedávné informace se zdá, že se technologický gigant Google rozhodl jemně redesignovat a aktualizovat své logo pro operační systém Android, přičemž došlo i k drobnému grafické mu přepracování názvu.

Jak uvádí portál Wccftech, nové logo včetně názvu se začíná objevovat stále častěji na internetu. Klasická 2D podoba loga robota prošla proměnou do trojrozměrné podoby, přičemž nyní zobrazuje pouze jeho hlavu. Co se týče samotného názvu Android, došlo k proměně v hlavním písmeně „A“ a byl změněn celkový font. Písmena „n“ a „r“ v názvu také prošla estetickou úpravou a jsou nyní zaoblená. Novou podobu loga a názvu si můžete prohlédnout na následujícím obrázku níže.

Podle portálu 9to5google byly tyto změny poprvé zaznamenány již na konferenci CES 2023, která se konala v lednu tohoto roku. Google zatím oficiálně neohlásil žádné změny loga a zdá se, že takové oznámení možná v blízké době nepřijde, jelikož společnost stále používá starší verzi loga na mnoha svých službách. S postupným nasazením „do akce“ se však počítá.

Přečtěte si také: Google spouští dlouho očekávanou službu pro hledání ztracených zařízení