Technologický gigant Google postupně prohlubuje svou práci s umělou inteligencí, což má vliv na širokou škálu jeho aplikací a služeb. Nyní se zdá, že firma přichází s novým přístupem k využití AI v rámci Play Store.

Inovace se týká sekce Výběr aplikací, kde by umělá inteligence vždy vygenerovala informace, které uživatelům umožňují získat rychlý přehled o aplikaci přímo v Obchodě Play. Podle společnosti Google uživatelům umožňuje na první pohled pochopit klíčové vlastnosti aplikace za použití AI.

Jak taková funkce v Obchodu Play bude vypadat, se můžete podívat pod twitterovým příspěvkem níže.

Nedávno, na akci Google I/O, byly oznámeny také nové způsoby, jakými mohou vývojáři využívat AI od Google k vytváření a optimalizaci jejich Android aplikací pro Obchod Play, včetně automatizovaných překladů a dalších propagačních snah. Mezi nové AI funkce patří například nástroj Generative AI, který pomáhá vývojářům vytvářet návrhy nových seznamů v Play Store, využívající model PaLM 2 od Google.

Dále Google integruje do Play Store často kladené otázky (FAQ) generované umělou inteligencí, což umožňuje vývojářům nabízet strukturované, informativní sekce na stránkách detailů jejich aplikací.