Hangouts byly platformou pro textovou, hlasovou či video komunikaci zabudovanou přímo v Gmailu. Se začátkem měsíce jim ale definitivně odzvonilo. Google chce, aby všichni uživatelé přešli na jeho novou platformu Google Chat, který nabízí více funkcí a je na míru ušitý pro firemní komunikaci.

Konkrétně přestala být služba nadobro dostupná v úterý. Určitě ale nejde o náhlý konec. Aplikace pro Android a iOS z obchodů zmizela už v červenci/júni. Aplikace se za dobu existence nacházela na více než pěti miliardách zařízení s obchodem Google Play.

Pokud jste Hangouts až doteď používali, Google nabízí možnost migrace na Chat i s přenosem historie konverzací či kontaktů. Automaticky se ale nepřenesou všechna data. Ta budou ke stažení dostupná až do začátku příštího roku.

Google Chat nemůže Hangouts nahradit plnohodnotně, nabízí ale množství funkcí, které v nich chyběly. Jde třeba o lepší zabezpečení či možnost spolupráce na dokumentech. Ve skupinových konverzacích lze také označovat členy nebo posílat GIFy.