Disk Google, populární cloudová služba, čelí problémům, které se týkají zmizení uživatelských souborů. Chyba se poprvé objevila v diskuzích na fóru podpory Google, kde uživatelé z různých částí světa informovali o náhlém zmizení souborů nahraných na platformu. Podle těchto zpráv se zdá, že postižené soubory úplně zmizely ze služby, a to i v případech, kdy uživatelé svá data s nikým nesdíleli.

Problém byl dále diskutován na fóru Hacker News, kde lidé sdíleli své zkušenosti s podobnými incidenty. Například jeden uživatel z Jižní Koreje popsal situaci, kdy všechny jeho soubory od května 2023 zmizely z jeho Disku, aniž by se schovávaly na jiném místě (třeba v koši). Tento problém vedl ke ztrátě klíčových dat.

Uživatelé hlásí, že úplně ztratili několik klíčových položek ve svém Disku, podobně nesdílených s nikým a neviditelných v koši nebo revizích. Není jasné, zda soubory zmizely pouze ze synchronizovaných složek na počítačích nebo z webové verze služby Google Drive.

K situaci se vyjádřil také samotný Google. Společnost si je problému vědoma, potvrdila jeho existenci a v současné době se hledá způsob, jak se s ním vypořádat. Chyba údajně zasáhla malou část uživatelů desktopové verze Disku.

V současné době je všem doporučeno neklikat na tlačítko pro odpojení účtu a nepřesouvat složku s daty aplikace (ve Windows jde o adresář %USERPROFILE%\AppData\Local\Google\DriveFS, v případě macOS má Google na mysli /Library/Application Support/Google/DriveFS).