Společnost Google zjevně pracuje na oficiální aplikaci pro systém Wear OS. Momentálně otevírá testovací program v rámci obchodu Google Play. Prvně na to upozornil web 9to5Google. Má to jen ale jeden háček.

Poslední aktualizace aplikace byla vydána v březnu letošního roku. Po přihlášení do beta programu ale nenastaly žádné změny a nikdo neobdržel aktualizaci. Problémem zřejmě je, že zájemci o betu (včetně mě) se zasekli u nápisu „Probíhá registrace do testování. Zabere to několik minut“ a dál je to nepustí.

Stejná situace nastala i u jiných aplikací společnosti Google, které nedávno spustily testovací program. Patří mezi ně třeba YouTube Music a Hodiny, u nichž začala být beta dostupná v minulém týdnu, ale většina lidí je stále zaseklá na „Zapojování do bety...“. Opět bez obdržení aktualizace.

Testovací program se přitom zdá být zcela legitimní a nevypadá to, že by se jednalo o nechtěný únik či kteroukoliv jinou chybu. Server 9to5Google naznačuje, že by se v souvislosti s testováním mohl vyskytnout zádrhel v obchodě Google Play. Druhou variantou samozřejmě je, že by dosud žádné beta verze vydány nebyly, to ale není tak pravděpodobné vzhledem k tomu, že Google slibuje obdržení aktualizace v řádu minut.

Aplikace Wear OS bude nejspíš hrát důležitou roli na podzim, kdy spolu s telefonem Pixel 7 vyjdou hodinky Pixel Watch, jež byly ukázány na konferenci Google I/O. Pokud tedy Google do té doby neodhalí samostatnou aplikaci pro toto zařízení.