Americký tech gigant Google posiluje bezpečnost prohlížeče Chrome řadou nových aktualizací. Uživatelé nově získají větší kontrolu nad oprávněními udělovanými webovým stránkám a budou lépe chráněni před online hrozbami. Mezi klíčové novinky patří možnost jednorázového schválení přístupu k mikrofonu či kameře, nepřetržité sledování bezpečnosti a rozšíření možnosti odhlášení jedním kliknutím na další zařízení s Androidem.

Google Chrome také nyní umožní uživatelům udělit webům přístup k mikrofonu nebo kameře pouze pro jedno použití, nikoliv trvale. Tím se zvyšuje ochrana soukromí a snižuje riziko zneužití těchto citlivých dat.

Nepřetržité sledování bezpečnosti prostřednictvím nástroje Safety Check zajistí automatickou ochranu uživatelů. Nástroj může například odebrat oprávnění webům, které uživatel již nenavštěvuje, nebo těm, které Google Safe Browsing označil jako potenciálně nebezpečné. Uživatelé budou také upozorněni na rizika spojená s nainstalovanými rozšířeními.

Možnost odhlásit se ze stránek jedním kliknutím, která byla dosud dostupná pouze na telefonech Pixel, se nyní rozšiřuje i na další zařízení s operačním systémem Android.