Technologický gigant Google zvyšuje své úsilí v boji proti škodlivým aplikacím na své platformě Obchod Play. S cílem zastavit podvody a podezřelé aktivity, Google implementuje nové metody ověřování vývojářů a provádí změny v designu uživatelského rozhraní.

Tato iniciativa je odpovědí na narůstající výskyt škodlivých aplikací a podvodů na platformě. I my vás několikrát informovali o aplikacích, které například kradly uživatelské data (naposledy jsme o dvou takových psali zde). Do této chvíle bylo od vývojářů vyžadováno, aby pro ověření své identity poskytli platné e-mailové adresy a telefonní čísla. Google však nyní přechází k systému, který vyžaduje D-U-N-S čísla.

D-U-N-S číslo, které je standardem pro sledování podniků a jejich aktivit, umožňuje monitorování vztahů mezi mateřskými a dceřinými společnostmi, pobočkami a hlavními kancelářemi. Tento systém je široce uznáván a používán mnoha mezinárodními organizacemi.

Kromě nových bezpečnostních pravidel projde jistými změnami také uživatelské rozhraní. Například sekce kontaktních údajů se má změnit na kolonku zobrazující různé informace o vývojáři/vývojářské společnosti.

Nově zavedená pravidla začnou platit pro všechny nově registrované vývojáře od 31. srpna. Společnost Google mimo jiné také oznámila, že v říjnu poskytne více informací existujícím vývojářským organizacím.