Společnost Google čelí další žalobě. Problémem je tentokrát upřednostňování rozvozů jídla před samotnými restauracemi ve vyhledávači. Duolingo mezitím tvrdí, že zájem o ukrajinštinu vzrostl o 485 %.

– Google chystá aplikaci „Switch to Android“, jež bude dostupná pro uživatele systému iOS, kteří by rádi přešli právě k Androidu. Dobrou zprávou je, že aplikace by měla být schopna importovat data ze služby iCloud do Fotek Google.

– Do mobilní aplikace YouTube míří velmi užitečná funkce, která je již delší dobu dostupná v desktopové verzi. Jedná se o vychytávku Přepis, jejíž účelem je přepsat mluvené výrazy z celého videa do slov. Takovým přepisem si pak následně můžete scrollovat dle libosti.

– Aplikaci Duolingo pro snadné učení jazyků používají miliony lidí. Její generální ředitel Luis von Ahn tvrdí, že zájem uživatelů o ukrajinštinu vzrostl o 485 % od začátku válečného konfliktu.

– Oficiální technický účet Twitteru přiznal, že mnoho uživatelů s Androidem má problém s nahráváním videí ve vyšší kvalitě. Proto přišla oprava, která by měla tuto závadu vyřešit. Nyní byste tedy měli svá videa nahrávat rychleji.

 – Společnost Google čelí další žalobě. Tentokrát je problémem to, že vyhledávač upřednostňuje rozvoz jídla před samotnými restauracemi. Floridské skupině restaurací se to nelíbí, jelikož služby nabízející rozvoz jídla si účtují nemalé poplatky, proto je pro podniky příjemnější, aby si jídlo objednali zákazníci přímo u nich.

– Jak ruský federální úřad Roskomnadzor slíbil, tak také učinil. Sociální síť Instagram byla v zemi zablokována, o přístup tak přišlo 80 milionů uživatelů.

– Instagram spustil zbrusu nové centrum pro rodiče a teenagery, kde se na jednom místě nachází funkce pro bezpečnost dětí, rodičovskou kontrolu a vzdělávací zdroje. Rodinné centrum podporuje všechny služby Instagramu. Vše je zatím dostupné jen na území USA, šéf Mosseri však tvrdí, že během následujících měsíců bude funkce dostupná celosvětově.