Fotky Google jsou nejspíš jedním z nejrozšířenějších nástrojů pro správu fotek na mobilních telefonech, a tak není divu, že se na ně Google snaží dbát. I proto teď přichází nová aktualizace rozložení zjednodušující se mezi stovkami, ne-li tisíci, obrázků zorientovat.

Aktualizace mění současnou stránku s všemožnými alby, napříč kterými je obvykle náročné tu jednu fotku najít, na kolekce shrnující fotky podle tématu. Přibydou tak listy s fotkami třeba pro sdílení partnera, sdílená alba či konverzace.

Fotky také dostávají vylepšení způsobu, kterým do nich své obrázky nahráváte. Nahrát tak budete moci fotky z dalších správců galerie, nahrát fotky přímo z kamery nebo přímo digitalizovat fyzické fotky a film.

Zkratka z vršku tabulky s nyní po kategoriích seřazených kolekcí vás pak zavede přímo do složky se snímky obrazovky; další užitečná novinka. Screeny se navíc nebudou automaticky zálohovat a budete z nich moci třeba zkopírovat text.

Nic z toho vám ale k ničemu nebude, pokud se blížíte, nebo už jste spotřebovali, porci uložiště přicházející s aplikací zdarma, za jeho rozšíření si totiž už musíte platit. Na Androidu funkce přichází už tento týden, na iOS má pak zamířit brzy.