Google pokračuje v cestě za zpříjemněním používaní operačního systému Android na zařízeních s velkou obrazovkou, tedy tabletech a skládacích telefonech. Již v minulosti vylepšil několik svých nebo cizích aplikací a nyní se lepšího rozhraní či nových funkcí dočkává sedmero dalších.

Mezi nimi je také nejpoužívanější e-mailový klient Gmail. S ním je nyní daleko pohodlnější otvírání přiložených odkazů v příchozí poště. Jakmile na kliknete na odkaz, webová stránka vám nezabere celou obrazovku, ale s obsahem e-mailu jako takovým si ji rozdělí napůl. Vlevo se tedy bude nacházet samotný e-mail, vpravo otevřený odkaz.

Funkce se hodí například ve chvíli, když vám někdo e-mailem pošle návod, jak pracovat s určitou internetovou aplikací. Na jedné půlce obrazovky tak můžete pročítat návod a na té druhé uvádět jednotlivé kroky do praxe.

V blogovém příspěvku Google také ohlašuje nové rozhraní pro videohovory ve službě Zoom, možnost využívat PDF editor Adobe Acrobat Reader v režimu rozdělené obrazovky nebo přizpůsobivé rozhraní poznámkových a plánovacích aplikací Evernote a Todoits nebo cloudové služby Dropbox. Bezplatná kancelářská appka Dokumenty Google pak usnadňuje úpravu dokumentů.

Máte skládací telefon nebo tablet s Androidem? Kterou z novinek oceníte nejvíc?