Dosud jsme mohli prostřednictvím GeForce NOW streamovat PC hry na mobily s iOS a Androidem, na počítače s Windows, macOS a Chrome OS, a na zařízení NVIDIA Shield. Nyní výčet rozšiřuje také několik modelů chytrých televizí značky LG.

K tomu, abyste si zahráli počítačové hry na televizi, tak nepotřebujete žádné externí zařízení. Stačí mít jen podporovaný model televize LG, gamepad, dostatečně rychlý internet a aplikaci GeForce NOW, kterou si stáhnete z LG Content Store. Tisková zpráva zmiňuje, že aplikaci podporují vybrané televize od LG řady 4K OLED, QNED Mini LED a NanoCell TV z roku 2021, ale konkrétní modely neuvádí. 

„Díky velkým obrazovkám, vysokým zobrazovacím frekvencím a skvělé kvalitě obrazu se televize značky LG pro GeForce NOW dokonale hodí,“ stojí v tiskové zprávě. V rozporu s tím ale o pár řádků níže píše, že GeForce NOW na chytrých televizích značky podporuje jen 1080p a maximálně 60 FPS. Nabízí se úvaha, že jde o limit beta verze, ovšem to je v rozporu s poznámkou v oficiálním oznámení, tedy že „GeForce NOW beta je plně funkční, a to bez jakýchkoliv omezení z hlediska funkcí či služeb.“ Stále tedy platí, že 4K streaming GeForce NOW umí jen NVIDIA Shield TV.

Pokud tedy chcete streamovat hry převážně na televizi, nemá smysl investovat do předplatného RTX 3080. Vystačíte si s předplatným Priority nebo bezplatnou verzí GeForce NOW. Součástí bohaté nabídky podporovaných her je také 35 free-to-play titulů, čili za zkoušku opravdu nic nedáte.