Společnost Garmin, která je velkým jménem hlavně v oblasti chytrých hodinek pro sportovce vydala nový produkt, jenž je určen hlavně dětem. Jde o hodinky Garmin Bounce, jež starostlivým rodičům umožní mít přehled o tom, kde se jejich ratolesti zrovna nachází. A nejen to.

Kromě běžného sledování lokace hodinky nabízí i hlasovou či textovou komunikaci mezi rodičem a dítětem. Další užitečná vychytávka je nazvaná Assistnace – jestliže dítě potřebuje pomoc, může pomocí hodinek zkontaktovat své nouzové kontakty (většinou jde o rodiče).

Většina těchto funkcí může fungovat díky možnosti připojení k síti LTE. Tady se ale dostáváme k drobnému zádrhelu – aby bylo možné síť používat, je nutné si pořídit předplatné, které stojí 9,99 dolaru měsíčně (v přepočtu kolem 230 korun) nebo 99,99 dolaru ročně (zhruba 2 300 korun v přepočtu).

Hodinky pak samozřejmě nabízí i funkce, za které se už platit nemusí. Dokáží třeba zaznamenávat sportovní aktivity nebo ukazovat předpověď počasí. Součástí softwarové výbavy je i knihovna s jednoduchými hrami. V některých z nich navíc děti dosahují postupu tak, že se pohybují. Další drobnou nevýhodou je ale výdrž, baterie totiž zvládne pracovat pouze dva dny na jedno nabití.

U nás zatím Garmin Bounce dostupné nejsou a momentálně nevíme, zda se k nám vůbec dostanou. Ve Spojených státech ale stojí 149,99 dolaru, což je v přepočtu lehce přes 3 500 Kč. Pořídit se tam dají ve třech barvách – černé, růžové a tyrkysové.