Galaxy Z Flip by mohl dostat dlouho očekávané zvětšení baterie. Alespoň tomu nasvědčují poslední spekulace. První Z Flip neměl zrovna oslnivé parametry, tento problém ale Samsung dokázal vyřešit se zařízením Z Flip 3. Právě zmíněný typ ohebného telefonu je také tím nejprodávanějším od Samsungu.

Ačkoli s časem přicházela výrazná vylepšení parametrů, baterie se zvětšení své kapacity nedočkala a stále si hoví na neslavných 3 300 mAh. Baterie zařízení je rozdělena na dva segmenty a jeden z nich by podle úniků měl mít u Z Flip 4 o něco větší kapacitu.

Konkrétně o 100 mAh, to není zrovna hodně, ale je to posun správným směrem. Vyrovnává se tak redukce kapacity mezi druhou a třetí iterací Z Flipu právě o sto miliampérhodin. I takhle malé zvětšení je v ohebných zařízeních nepochybně náročné, hraje se totiž o každý milimetr.

Otázkou stále zůstává, zda Samsung u Z Flipu letos přejde na rychlejší 25W nabíjení. 3 300 mAh sice není moc, 15W nabíjení ale ani tady není zrovna rychlé. Pomalejší nabíjení v kombinaci s ne zrovna velkou baterií není dobrá kombinace, proto jsme zvědaví, zda Samsung letos pokročí i v tomto směru.