Ke konci roku tak nějak patří bilancování, kdy se ohlížíme za posledními dvanácti měsíci a hodnotíme, co se nám povedlo a co ne. Šéf mobilní divize Samsungu zveřejnil své shrnutí roku 2020 na oficiálních stránkách společnosti. Mluvil o rozšíření 5G sítí a připomněl, že to byl právě Samsung, kdo uvedl na trh první telefon s podporou 5G. V podobném duchu zrekapituloval také boom technologie flexibilních displejů.

SAMSUNG GALAXY Z FOLD 3 LITE?

Mnohem zajímavější je ale pasáž věnovaná plánům na rok 2021, zejména pak příslib finančně dostupného mobilu s flexibilním displejem. Stávající „ohebné“ telefony Galaxy Fold, Galaxy Z Flip a Galaxy Z Fold 2 patří k vůbec nejdražším zařízením na trhu. Dočkáme se v příštím roce levného zástupce řady Fold?

Korejské noviny ET News před několika dny přinesly zprávu, že Samsung chystá na příští rok hned čtyři telefony řady Z, konkrétně dvě véčka Z Flip a dva telefony Z Fold, které se dají rozložit na tablet. Dávalo by dokonalý smysl, kdyby minimálně jedním z těchto telefonů byl levnější „Lite“ model. O ceně si ale spekulovat netroufneme. 

PROFESIONÁLNÍ FOŤÁK, GALAXY S21 SE STYLUSEM

Zpátky k bilanci. Co dalšího prezident mobilní divize Samsungu TM Roh ve své bilanci poodhalil? Příslib lepších kamer asi nikoho nepřekvapí. Roh mluví dokonce o fotkách a videích profesionální kvality, konkrétní parametry ovšem nepředložil.

Zajímavě, i když trochu tajemně zní věta o integraci oblíbených prvků phabletů Note do jiných modelových řad. Vzhledem k tomu, že se Note od ostatních telefonů liší především stylusem, lze tento vágní slib vykládat tak, že Samsung rozšíří kompatibilitu stylusu S Pen i na další své telefony. O tom, že by si Galaxy S21 měl rozumět se stylusem, už se nějakou dobu spekuluje, takže to nezní tak nerealisticky.

Co je na tom všem pravdy, se ale dozvíme až v září, nakdy je naplánována velká tisková konference Samsungu.