Mnohým z vás jistě neuniklo, že se grafické kartě GALAX GeForce RTX 4090 HOF velice dařilo v oblasti překonávání světových rekordů a dosahování vysokých frekvencí. Společnost GALAX je nyní opět úspěšná, ale protentokrát budeme mluvit o kartě RTX 4080.

GALAX se na svém oficiálním twitterovém účtu chlubí překonáním 3,6GHz frekvence s kartou GALAX GeForce RTX 4080 16GB SG ve speciální edici 1-Click OC.

Tady ale podrobnosti bohužel končí. GALAX ve svém příspěvku pouze srovnává nový rekord s běžnou boost frekvencí RTX 4080 a přednastavenou frekvencí 1-Click OC. Dalo by se ale očekávat, že byla karta opět vystavena brutálním podmínkám (chlazení kapalným dusíkem) a ocitla se v rukou profesionálů, jako je například Tobias Bergstrom alias Rauf nebo tým OGS.

GALAX má ve zvyku dělat karty určené pro náročnější uživatele nějakým nestandardním způsobem. RTX 4090 HOF je třeba nutné napájet dvěma 16pinovými konektory a dokáže hltat až 1000 W. RTX 4080 SG je pak vybavena čtyřmi ventilátory – tři se klasicky nachází na přední straně a jeden na zadní.