Když se slovo Fossil použije v souvislosti s firmou vyrábějící hodinky, mnohým se možná vybaví jejich digitální hodinky s historií sahající k začátku tohoto tisíciletí, v současnosti se řadí mezi nejlepší na trhu.

To se nejspíš nezmění ani s jejich nejnovějším modelem Gen 6, využívá totiž čipsetu Qualcomm Snapdragon Wear 4100+ představeného minulý červen.

Ačkoli Wear 4100+ ve výkonu nepředežene 7nm Exynos W920 využívaný chytrými hodinkami od Samsungu, oproti předešlé generaci Wear 3100 ale slibuje rychlejší načítání aplikací a nižší spotřebu.

Nové hodinky budou dostupné ve dvou variantách; s průměrem 42 mm a 44 mm. Obě nabídnou 1,28 palcovou AMOLED obrazovku s hustotou pixelů 326 PPI.

Díky novému senzoru srdečního tepu lze hodinky využívat k jeho kontinuálnímu měření, navíc budou výsledky přesnější. Senzor SpO2 pak pomůže odhadnout, kolik kyslíku máte v krvi.

Jedním z největších vylepšení oproti předešlé generaci je rychlost nabíjení, 80 % zařízení dosáhne za půl hodiny. Díky úspornějšímu procesoru pak jedno nabití vystačí na 24 hodin.

Mezi další funkce a specifikace patří odolnost proti vodě tři atmosféry, vestavěný mikrofon a podpora Google asistenta.

Nový zatím nedokončený systém Wear OS 3 dostane společně s dalšími vylepšeními někdy příští rok.

Hodinky jsou v současnosti v předprodeji za 299 dolarů, tedy asi 6 500 korun.