Mozilla nedávno oznámila významný krok ve vývoji svého mobilního prohlížeče Firefox pro Android, když přidala více než 450 nových rozšíření. Dostupná na stránce Addons.mozilla.org, představují začátek nové éry v mobilním prohlížení, kde uživatelé mají větší svobodu a flexibilitu v přizpůsobení svého internetového prostředí.

Vicky Chin, viceprezidentka ve Firefoxu, zdůraznila, že rozšíření byla vytvořena s cílem umožnit uživatelům personalizovat svůj online zážitek. Firefox se tak stává jediným hlavním prohlížečem pro Android, který nabízí takto rozsáhlý a otevřený ekosystém rozšíření. Navíc společnost plánuje v následujících měsících povolit další rozšíření, což rozšíří možnosti personalizace ještě více.

Mezi nově přidaná rozšíření patří populární desktopová rozšíření zaměřená na ochranu soukromí, jako jsou uBlock Origin a Ghostery, anti-trackingový nástroj Privacy Badger a Dark Reader, který umožňuje přizpůsobit barvy pro noční čtení. K dalším dostupným rozšířením patří Midnight Lizard, jež usnadňuje čtení za různých světelných podmínek, Dark Background a Light Text pro elegantní vzhled webových stránek nebo Worldwide Radio, nabízející přístup k více než 50 000 rádiovým stanicím z celého světa.

Stihli jste si už najít své oblíbené rozšíření? Dejte nám vědět do komentářů!