Není to dlouho, co DJI představilo svůj první Osmo Pocket; malou kameru, která se vám s i gimbálem vejde do ruky. Další výrobce stabilizátorů se teď na tento úzký trh přidává vlastním zařízením. A to se rozhodně „lacinou kopií“ nazvat nedá.

Samotná kamera jde totiž na rozdíl od Osmo Pocket odejmout a připnout k jakémukoli magnetickému povrchu – třeba střeše auta – a to až ve vzdálenosti jednoho metru od těla zařízení.

FeiyuTech Pocket 2S je momentálně na crowdfundingové stránce Indiegogo za 399 dolarů (asi 9 000 Kč) a zařízení již s velkou rezervou překonalo cíl, o nějž společnost žádala.

Co do specifikací nabídne nahrávání 4K videa při 60 snímcích za sekundu se svým senzorem Sony IMX 317 a při natáčení ve FullHD (1080p) vydrží celé tři hodiny. Na spodní straně zařízení pak ještě najdeme konektor pro stojan.

Náhled na zařízení samotném najdete pouze ve čtvercovém formátu, pokud ho ale chcete rozšířit, je možné připojení k mobilnímu zařízení či televizi –⁠ je dostupný Micro HDMI port. Přenos dat pak probíhá přes USB-C kabel a nahrávky jsou ukládány na Micro SD kartu s až 512GB kapacitou.

Jak DJI, tak Feiyu ale svými zařízeními skvěle konkurují hlavně GoPro kamerám. Právě možnost odepnutí, kterou Feiyu přináší, by si tak i ostatní podobná zařízení mohla adoptovat.