V poslední době se objevuje stále více falešných aktualizací operačního systému Windows, což představuje potenciální hrozbu pro uživatele počítačů. Tento typ podvodů využívá zákeřnou reklamní kampaň, která se šíří pomocí pop-under reklam na stránkách s vysokým provozem, zejména na těch s obsahem pro dospělé. Bezpečnostní analytici z antivirové společnosti Malwarebytes tuto novou hrozbu nedávno odhalili.

Pop-under reklamy jsou typem reklamy, která se zobrazuje v novém okně pod hlavním oknem prohlížečem a je viditelná až poté, co uživatel zavře nebo přesune prohlížeč mimo obrazovku. Tyto reklamy jsou často zobrazovány bez vědomí uživatele a mohou obsahovat odkazy na stránky s falešnými aktualizacemi Windows.

Stáhnutí a instalace těchto falešných aktualizací může mít vážné důsledky pro bezpečnost počítače, protože mohou obsahovat viry, spyware a další škodlivý software. Uživatelé by měli být opatrní při stahování aktualizací a zajistit si, že stahují pouze aktualizace od spolehlivých zdrojů.