Informace pocházejí od důvěryhodného zdroje.

Podle důvěryhodného zdroje magazínu The Verge si jedna z největších amerických společností Facebook chystá změnit jméno.

Nešlo by tedy o přejmenování samotné sociální sítě, ale spíše celku rodiny firem, která pod Facebook v současnosti spadá. Konkrétně se jedná třeba o WhatsApp, Instagram či Oculus.

Signál toho, že Facebook už není jen sociální síť, má přijít jako změna názvu s každoroční konferencí Connect 28. 10. Tehdy bychom se o ní minimálně měli od Marka Zuckerberga dozvědět.

Na 10 000 zaměstnanců Facebooku pracuje jen na spotřební elektronice. Zuckeberg navíc už dříve prohlásil, že se z pozice, kdy je lidé vidí primárně jako sociální síť, chtějí přesunout tak, aby na ně bylo nahlíženo jako mateřskou společnost mnoha projektů.

Změna pravděpodobně přichází i kvůli tomu, že Facebook zvláště v poslední době kvůli svému úsilí na poli sociálních sítí čelí velkému množství kritiky, která jméno Facebook v očích veřejnosti výrazně očerňuje.

Podobnou reorganizaci už má za sebou třeba Google. Ten pod Alphabet přešel v roce 2015. Podobně to má i Snapchat, který se pod Snap Inc. přesunul před tím, než představil svůj první hardware.

Jméno samotné není podle zmíněného zdroje známé ani napříč společností, a tak si na něj nejspíš budeme muset počkat až do oficiálního ohlášení novinky.